Ziua 361 – Picioare inghetate

Ziua 361 – Picioare inghetate

  • Post category:Povești
  • Post comments:0 comentarii
  • Reading time:2 min. timp de citire

Cand v-au inghetat ultima data picioarele?

Am sortat azi pachete si am primit oameni care aveau nevoie de cate ceva pe un frig de inghetau piticii de pe creier. Nu as fi zis vreodata ca o sa am atata vointa sa ies afara in frig…dar e imposibil sa nu iesi cand stii ca la cateva strazi distanta, in mahala sau in sat, sunt oameni care stau infofoliti si inveliti in plapuma ca sa uite ca nu au caldura in casa.

Cand v-au inghetat ultima data picioarele? Cand a fost ultima data cand ati adormit si v-ati trezit in frig? Oare cum se simte o mama sau un tata care nu mai are cu ce sa faca focul si isi vede copiii tremurand de frig, se simte depasit de situatie si educatia sau pregatirea nu ii permite sa incerce viata cu o treapta mai sus?

Poate asa se explica disperarea multora dintre ei care cer ajutor. Si partea cea mai grea e ca unora trebuie sa le spun nu.

Si partea cea mai frumoasa e ca unora le pot spune da. Si cu ajutorul vostru, pot sa spun da de mai multe ori. Un pachet de brichete de rumegus costa 13 lei. Ajunge pentru o zi de caldura/familie.

Oare putem schimba vieti incalzindu-le? Nu stiu. Dar stiu ca nu pot dormi in liniste stiind ca sunt copii pe care ii incalzeste seara doar respiratia mamei sau a fratilor ghemuiti cu totii in acelasi pat.

Teodora era anul trecut pe vremea asta unul dintre acesti copii. Si Ro la fel. Cate Teodore si Roxane mai sunt oare in satele astea care asteapta sa fie “vazute” si iubite cu o dragoste desculta?

Lasă un răspuns