Ziua 19 – Diverse

Ziua 19 – Diverse

  • Post category:Povești
  • Post comments:0 comentarii
  • Reading time:3 min. timp de citire

Luati un loc, e mai lunga decat psalmul 119.

Ne-am trezit foarte de dimineata sa mergem la Tibanesti cu Dorina si Alexandra. Dorina trebuie sa isi rezolve cu certificatul pentru ca sa ii poata face si Teodorei, are 5 luni si a pierdut deja cateva vaccinuri importante.

Ne-am intors de la Tibanesti pe la Dumesti, unde am oprit la babuta Lela (vezi ziua 16) sa ii lasam un felinar si ceva mancare.

Inapoi in Negresti sa cumparam o masina de spalat si o vizita scurta cu detergentul in dinti pana in vale.

Ne-am umplut masina cu alimente si am plecat spre Paltinis.
Am trecut pe la Alina care are 5 copii si un barbat care a dat bir cu fugitii. Am ajuns cand se simtea foarte rau si zicea ca o inteapa inima, ca se stie cu probleme dar nu are cum sa ajunga la Iasi la spital ca e scump.

Am lasat ceva bani pentru spitalizare si o sa tinem legatura.

Am trecut dupa pe la doamna Silvia, fosta croitoreasa a satului. Va spuneam ca are diabet si dureri f mari de cap. Nu isi lua medicamentele si nici de mancare nu are. I-am lasat ceva medicamente pe care le-am putut lua fara reteta si o punga de alimente.

Ne-am indreptat spre casa familiei Chiriac, casuta unde suntem asteptati mereu cu drag. Nu ca n-ar avea legatura si cu faptul ca ne-am facut un obicei din a gati cate o prajitura cand trecem pe la cei 9 copii orfani de tata. ?
Am aflat ca au rezolvat cat de cat cu glodul de pe ulita; au cumparat o masina de pietris platita din buzunarele lor, fereasca sfantu’ sa faca si primarul ceva, doar n-or fi alegeri.

In fine, din donatiile voastre am platit pietrisul si am facut lista cu ce mai e nevoie in viitor.

Iesisem din casa sa ma racoresc la un moment dat si am vazut-o pe Alina, are 21 ani, e insarcinata cu al 3 lea copil si cara galeti de apa de la familia Chiriac. Mi-a zis ea nu are fantana si ca vine aici sa ia apa de spalat, baut etc.

Am terminat prajitura cu morcov, am pupacit bebelusele de le-am albit si am plecat spre Negresti cu 3 dintre fetite. Le-am luat in vacantaa la oras ???.

E petrecere la noi acasa, jucam scrabble, ne pensam, ne dam cu oja si mancam prostii.

Eu nu mai vorbesc coerent dar noroc cu Bianca si Liliana care intretin atmosfera. ?
_________
Simtiti-va liberi sa va alegeti un personaj preferat din povestile mele si sa imi cereti detalii. Cine stie, s-ar putea sa faceti din 2018le lor o sarbatoare.

Lasă un răspuns