Ziua 25 – Inca o zi

Ziua 25 – Inca o zi

  • Post category:Povești
  • Post comments:0 comentarii
  • Reading time:3 min. timp de citire

Am inceput astazi ziua cu gandul la Agripina si la bucuria din vocea ei cand am sunat-o sa-i spun sa faca loc in casa ca vine masina de spalat. (vezi ziua 23)

Fratele ei dadea zapada de la poarta, lucrurile erau mutate in casa. Mare bucurie si pe copii. Am discutat putin cu ea despre deschiderea unui cont de economii, era putin speriata, ea nu stie carte si nu stia daca o sa se descurce dar i-a suras ideea de a avea ceva bani in siguranta fara frica de a fi furati.

Am plecat dupa in satul Huc.
Mi-a fost dat sa vad cum arata o spalare de bani a la Vaslui: parc facut la margine de sat, cosuri de gunoi la fiecare 2 metri. Si in sat nu exista niciunul. Exista insa multi copii saraci…

Am mers acasa la Fabian, un baietel scump care dintr-un accident nefericit a ramas cu fata deformata. Se juca cu un bat intr-un foc din curte cand o sticla de plastic a explodat si i-a sarit pe fata.

Doctora la care a mers i-a recomandat o crema care e destul de costisitoare, dar pe langa asta, poate crema sa rezolve asa ceva?
M-as bucura sa gasim un chirurg plastician dispus sa-si dea cu parerea si sa il ajute.

De la el, am mai vizitat cateva familii printre care si pe Tanti Silvica, o batranica scumpa nascuta in ’28, cu chef de glume si curat in casa mai ceva ca la astia tinerei. M-a servit cu turta de post facuta cu varza si m-a invitat sa mai merg pe la ea la povesti.

M-am intors in Negresti…am stat putin si mi-am facut curaj sa cobor in mahala.
Lucrurile au luat o intorsatura urata de cand nu v-am mai povestit nimic.
Stiti ca la numarul 33 a fost sesizata Protectia Copilului de mai multe ori iar saptamana aceasta era saptamana de proba. Trebuiau rezolvate cateva aspecte, printre care curatenia.
Ma implicasem din toata inima pentru copii, cu ajutorul vostru luasem o masina de spalat, dusesem o mocheta, hainute, lemne etc.

Cand am fost in recunoastere ieri….masina de spalat fusese vanduta, impreuna cu orice urma de dar de la noi. Iar curatenia nu exista.
Maine e ziua decisiva pentru familie.

Mi-a venit toata ziua sa urlu, numai gandul ca n-o s-o mai vad pe Teodora, Carina. Cand am intrat azi in casa Madalin se uita in gol, tocmai aflase si el.. mama avea ochii plansi…dezastru.
Se apucasera de varuit.

Am luat-o pe Carina de pe ulita, unde ingheta uitandu-se la oameni si am intrebat-o pe mamica daca o pot tine la mine cateva ore.
M-am distrat cu ea…am fost sa mancam, am facut o baita si ne-am uitat la desene.

Dar nu stim ce va fi maine…

Lasă un răspuns