Ziua 48 – Ro

Ziua 48 – Ro

  • Post category:Povești
  • Post comments:0 comentarii
  • Reading time:3 min. timp de citire

Cu un start bun in viata, Ro ar fi putut sa fie angajatul lunii intr-o corporatie. Ro ar fi putut sa fie omul tau de baza intr-o afacere, s-ar fi descurcat in orice situatie si ar fi calatorit mult.

Ro ar fi putut sa fie ce vrea ea daca ar fi avut un start in viata la fel cum am avut eu si cu tine.

Dar Ro a crescut la casa de copii pana la 7-8 ani, dupa care a fost luata in familie dar ii spune tata unui vecin. Ro duce gunoiul sau face cumparaturi pentru cativa lei pentru oameni mai instariti. Ro la 15 ani, aude in fiecare zi de la propria mama ca locul ei e la puscarie, ca e proasta, ca e handicapata, ca e pe invers pentru ca se tunde si se imbraca ca un baiat,

Dar Ro e doar o fata care se simte speriata intr-o lume a barbatilor violenti si a hotarat sa se imbrace si sa se poarte ca un baiat ca sa se simta protejata.

E de incredere, e muncitoare, a fost omul care nu a stat de vorba cu mine doar ca sa-mi ceara ceva, ci din prietenie.

Intr-o zi, cand am spus ceva ce ei i-a sunat a repros, s-a suparat asa tare pe mine ca nu a vrut sa mai vorbim si a vrut sa imi aduca inapoi tot ce-i dadusem.

Se dadea o lupta in mine, in carcasa mea de om sigur pe el si bățos. Era momentul in care Ro avea nevoie de mine sa nu renunt la ea, sa fiu vulnerabila, s-o implor si sa ii spun cat de mult conteaza pentru mine prietenia ei.

Ieri cand a aflat ca iau o pauza si plec din Negresti, si-a trantit telefonul pe o masa si n-a mai zis nimic 10 minute.

Astazi am facut prima plimbare cu bicicletele de primavara asta. Am ras, am
mancat, am facut poze iar Ro si-a luat in serios rolul de protectoare certandu-ma ca nu ma imbrac bine si ca nu imi fac bagajul mai repede.

Mai tarziu cat ne-am plimbat prin mahala, cat am mai mers prin familii, s-a tinut ciorchine de mine si m-a ajutat cu ce aveam nevoie.

Viata i-a rapit inocenta, copilaria, increderea. Si as fi putut fi eu in locul ei. Noi toti am fi putut fi in locul ei.

Ro mi-a mai dat o lectie despre cat e de important sa ii i u b i m pe oameni chiar daca nu ii intelegem.

Lasă un răspuns