Ziua 357 – Leaganul

Ziua 357 – Leaganul

  • Post category:Povești
  • Post comments:0 comentarii
  • Reading time:2 min. timp de citire

Am facut si ieri si azi pregatiri pentru grupul de la Bucuresti care ne-a vizitat astazi. Au comandat 50 de pachete de mancare ca sa mergem astazi in sate cu ele: cartofi, carne, faina, fructe si altele. Am ajuns la familii la care nu am mai ajuns de mult iar interventia a fost o binecuvantare.

Mai ales cand ajungi acasa la om cand nu mai are niciun ban in casa si maine trebuie sa plece la spital…sau sa cumpere ceva urgent…sau sa plateasca lumina. In cazuri urgente si unde avem siguranta, intervenim si cu bani. Si credeti-ma….ca nu am crezut in viata mea ca 100 ron ( un milioon) poate sa schimbe asa repede starea cuiva de spirit si poate sa insemne asa de mult intr-o familie. Da, suta aia de ron pe care noi o cheltuim pe mancare din oras, aici poate sa faca diferenta pentru mai multe familii la un loc.

Am gasit intr-o casuta si un leagan ingenios facut de un tatic: niste cordoane agatate de grinzile tavanului tineau o patura. In patura, un copil protejat de un cordon dormea bine infofolit. Pe aici prin case nu prea vezi copii in haine lejere, pana la primavara ei se incalzesc cu straturi de haine.

Intr-una din familii care nu are fantana si trebuie sa aduca apa de departe, zapada de afara e binecuvantare. Au topit zapada si asa au spalat hainele. Ce ingeniosi ne face nevoia.
Poate de-asta a fost bine ca nu am primit tot ce voiam atunci cand eram copii.

Am intalnit in misiunea de azi si o fetita de care mi s-a lipit inima. Safir. Cu niste ochi negri patrunzatori, nu cerea nimic. Era multumita sa fie tinuta in brate. “E orfana” imi spune femeia care o tinea in brate. “Am gasit-o cu acum 4 ani intr-o caruta cu coviltir, era singura cu fata in jos si plangea. Am luat-o la noi acasa. Mai tarziu am intalnit-o pe mama ei care ne-a zis ca putem s-o tinem noi ca ea se marita cu altcineva. Tatal ei e la inchisoare. “

Echipa noastra multumeste pentru iubire: tuturor celor care trimit hainute de copii, mancare, bani de lemne. Interventia voastra e minune in viata cuiva din pozele pe care le tot postez.

Lasă un răspuns